Onze oudhollandsche Poffertjeskraam.

Geschiedenis van de Poffertjes.

Poffertjes worden gezien als een typisch Nederlands gerecht, maar de oorsprong is onduidelijk. Mogelijk is het gerecht ontstaan in een Nederlands klooster. Dat zou verklaren waarom poffertjes ook wel 'broedertjes' worden genoemd. Een andere gedachte is dat poffertjes uit Frankrijk afkomstig zijn en door Napoleons leger in Nederland werden geïntroduceerd. Dit lijkt niet plausibel, omdat poffertjes al voor die tijd in Nederland gegeten werden.

Het is mogelijk dat in verschillende landen onafhankelijk van elkaar poffertjesvarianten zijn ontstaan.

In een restaurant of poffertjeskraam worden grote platen gebruikt met ronde uithollingen (doppen) om grote aantallen poffertjes snel te kunnen bereiden, deze platen zijn van rood koper. De plaat wordt met een kwast met boter ingesmeerd waarna met een doseerspuit de hollingen per serie gevuld worden met het beslag. De poffertjes worden vervolgens met een vork omgedraaid als het beslag nog niet helemaal gestold is. De poffertjesbakkers in restaurants of poffertjeskramen zijn zeer vaardig in het snel omdraaien van de bijna gare poffertjes.

In Nederland worden poffertjes in poffertjeskramen vaak als een portie, warm op een bord / schaaltje geserveerd met in het midden een klontje boter en rijkelijk bestrooid met poedersuiker. Tegenwoordig doet men er ook wel eens saus overheen, chocolade of karamel.....

www.poffertjeskraamverhuur-limburg.nl

www.poffertjeskraamverhuur-limburg.nl

www.poffertjeskraamverhuur-limburg.nl

Zorgcentrum in Thorn

www.poffertjeskraamverhuur-limburg.nl

Onze poffertjes

www.poffertjeskraamverhuur-limburg.nl

De authentieke oudhollansche poffertjeskraam

Rekwisieten - Theaterattributen - Props.

Onze Foodmobielen worden regelmatig ingehuurd door de Theater & Filmindustrie. Ook maken wij Foodmobielen op maat voor de Theater en Filmindustrie. Interesse vraag dan onze catalogus.

Als u een dienst van ons aanvraagt,
dan gaat u akkoord met onze AVG & Algemene Voorwaarden.
 

Poffertjeskraam, Poffertjeskar, Poffertjes, ijskar, ijswagen, schepijs, ijscofiets, popcorn, popcornmachine, poffertjes, poffertjeskraam, suikerspin, suikerspinmachine, poffertjes, poffertjesplaat, poffertjeskraam, poffertjeskar, poffertjeskraam huren,poffertjeskraamverhuur, poffertjeskraamhuren, communie, bedrijfsfeest, themafeest, oktoberfeest, opendag, verkoopdagen, catering, verhuur in heerlen - Parkstad - Limburg - zuidlimburg. Landgraaf, Kerkrade, Voerendaal, onderbanken, brunssum, valkenburg, vaals, nuth, beek, geleen, sittard, gulpen, margraten, valkenburg, berg en terblijt, susteren, roermond, venlo, maastrich, meersen.

 Filmattributen, Rekwisieten, Props.

google-site-verification=XIOduSOCbnDWCoA2-8grOvDN2g-NZT872bHxYTCVo7A